Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Almás rakottas

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Ajándékcsomag
 
Ajándéktárgy
 
Alap lisztek
 
Alkohol
 
Állatgyógyászati termék
 
Állati hústermék
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Almás rakottas

A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.


Hozzávalók (4 adag):

  • 400 g alma
  • 90 g nyírfacukor
  • 50 g teavaj
  • 50 g darált dió
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 4 dl tej (helyettesíthető mandula itallal vagy kókusztejjel)
  • 3 db tojás
  • 6-7 levél (1g) citromfű

Fahéjas öntet:

  • 5 teáskanál (45g) nyírfacukor
  • 2 teáskanál (20g) teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál (4g) fahéj
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín (helyettesíthető kókuszkrémmel)
  • 1 db tojás 

 


Az almákat pucoljuk meg és vágjuk vékony karikákra, a diót pedig daráljuk le. A süteményhez szükséges tejet tegyük fel forrni. Eközben a teavajat olvasszuk meg, és keverjük hozzá a teljes kiőrlésű lisztet, majd a felforrósított tejet. A citromfüvet vágjuk apróra és ezt is keverjük hozzá, a nyírfacukorral együtt. Amikor már kihűlt, a tojás sárgáját is adjuk hozzá, majd az előzőekben felhabosított tojásfehérjéket. Végül kivajazott jénai tálban az almából képezzünk réteget, majd öntsük le a citromfüves mártással, és ezt még egyszer ismételjük meg. A tetejére szórjuk rá a darált diót. Kb. 35 percig süssük 165 °C-on, fóliával lefedve, hogy a dió meg ne égjen. Legvégül készítsük el a fahéjas öntetet. A tejhez keverjük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, nyírfacukrot, és csomómentesre keverjük ki. Miután kicsit kihűlt a tojás sárgáját és a fahéjat is keverjük hozzá.


Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1957 kcal; 489 kcal/adag
CH tartalom: 201 g; 502 g/adag

A hozzávalók kalóriaértékét és szénhidráttartalmát az "Egyéb jellemzők" fül alatt tüntettük fel.


Jó étvágyat kívánunk!
 
biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu

A hozzávalók kalóriaértéke és szénhidráttartalma:

Név

Mennyiség

Kalória

CH

Alma

400 g

140

28

Nyírfacukor

135 g

324

67,5

Teavaj (light)

50 g

90

0

Darált dió

50 g

309

4,9

Teljes kiőrlésű liszt

70 g

237

51

Tej

7 dl

343

37,1

Tojás

4 db

262

1

Citromfű

1 g

0,9

0,2

Fahéj

4 g

9,8

3,2

Tejszín

2 dl

260

8

 


Hozzávalók
Alpro mandulaital original+kálcium 1000

742 Ft
Kosárba
Ecomil bio mandula ital 1000 ml

1306 Ft
Kosárba
The bridge bio mandulaital 1000 ml

1198 Ft
Kosárba
Aroy-d kókusztej 1000 ml

1373 Ft
Kosárba
Aroy-d kókusztej 250 ml

518 Ft
Kosárba
Aroy-d kókusztej 400 ml

763 Ft
Kosárba
Vegabond kókusztejpor 300 g

1530 Ft
Kosárba
Real thai kókusztej 400 ml

962 Ft
Kosárba
Shan shi kókusztej light

425 Ft
Kosárba
Bio berta bio fahéj őrölt üveges

1479 Ft
Kosárba
Erdészné fahéj őrölt

76 Ft
Kosárba
Lakshmi fahéj őrölt

174 Ft
Kosárba
Sonnentor bio fahéj őrölt

824 Ft
Kosárba
További receptek
Egészséges Sacher torta
Szójatejes felfújt
Citromos édesség
Rántott patisszon barna rizs körettel
Kivis - mangós lazac bulgurral
Rakott édesburgonya
Diétás tejfölös meggy
Hawaii csirke mogyorós rizzsel
Csirkés Paella
Bazsalikomos pestós tagliatelle

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.